با توجه به فواید میوه ها واسه سلامتی، الان استفاده از آبمیوه گیریا در خونها به چیزی عادی تبدیل شده. در بازار شکلای مختلف و اقسام آبمیوه گیریا وجود دارن که انتخاب درست رو سخت می کنن. ما در این مطلب می خواهیم به مقایسه این دستگاه ها بدیم و به شما در انتخاب آبمیوه گیری مناسب کمک کنیم. پس اگه می خواید واسه اولین بار آبمیوه گیری بخرین یا آبمیوه گیری فعلی تون رو عوض کنین، ادامه این مطلب رو دنبال کنین و اول ببینین که آبمیوه گیری پرس سرد یا عصاره گیر چیه و چه فوایدی داره تا بتونین انتخاب بهتری داشته باشین.

آبمیوه گیری پرس سرد چیه و چیجوری کار می کنه؟

آبمیوه گیری پرس سرد یا عصاره گیر یه جور دستگاه آبمیوه گیریه که در اون به جای استفاده از تیغهای چرخان از نیروی فشار واسه تولید آبمیوه استفاده می شه. در این روش با استفاده از فشار، عصاره میوه ها و سبزیجات درآورده می شه.

آب میوه گیریای پرس سرد با سرعت پایین تری آب میوه تولید می کنن، ولی عوضش سروصدای اونا هم کمتره. باتوجه به کاهش اصطکاک در این روش، به مواد مغذی موجود در آبمیوه هم آسیب کمتری وارد می شه.

آبمیوه گیری سانتریفیوژی چیجوری کار می کنه؟

امتیازات آبمیوه گیری پرس سرد (عصاره گیر) و تفاوتش با آبمیوه گیری های عادی  آموزشی

در این نوع از آب میوه گیریا، تیغه ی بُرنده ی چرخان میوه ها رو خرد می کنه. بعد یک نیروی سانتریفیوژی محتویات رو به طرف یک صافی فلزی هل می ده تا آب میوه تهیه شه. فیلتر (صافی) چرخان آب میوه رو از پالپ میوه جدا می کنه.

آب میوه گیریای سانتریفیوژی سرعت بیشتری دارن. سرعت بالای تیغهای این آب میوه گیریا باعث افزایش اصطکاک، ایجاد گرما و درنتیجه نابودی آنتی اکسیدانا، موادمعدنی، ویتامینا و آنزیمای گوارشی موجود در میوه ها و سبزیجات می شه. این آب میوه گیریا سروصدای بیشتری دارن، بازده تولید پایین تری دارن و آب میوه تولیدی شون کف بیشتری داره.

اهمیت آبمیوه در رژیم غذایی سالم

واسه گنجاندن آبمیوه و به ویژه آب سبزیجات در رژیم غذایی روزمره تون ۳ دلیل کلی هست.

۱. راهی سریع واسه تأمین مواد مغذی

خیلی از افراد مشکلات گوارشی دارن. این توانایی بدن رو در جذب مواد مغذی موجود در سبزیجات کم می کنه. آب میوه تازه به طور مستقیم وارد جریان خون می شه و می تونه در عرض فقط ۱۵ دقیقه مواد مغذی موردنیاز واسه سلامتی رو به بدن تون برسونه. متأسفانه آب میوه های بسته بندی شده ی موجود در بازار در اثر پاستوریزه شدن تقریبا هیچ ماده مغذی ای ندارن.

امتیازات آبمیوه گیری پرس سرد (عصاره گیر) و تفاوتش با آبمیوه گیری های عادی  آموزشی

۲. اضافه کردن میوه ها و سبزیجات مختلف به رژیم غذایی

خیلی از ما هر روز میوه ها و سبزیجات مشابهی مصرف می کنیم؛ یا حتی در وضعیت بدتر، خیلی از روزها میوه و سبزیجات نمی خوریم. با مصرف آب میوه ها می تونین از میوه ها و سبزیجاتی استفاده کنین که معمولا در رژیم غذایی تون وجود ندارن. مصرف آب میوه ها راهی مناسب واسه افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات در روزه.

۳. آب میوه تازه فواید عالی واسه سلامتی داره

با مصرف منظم آب میوه هایی با خاصیت قلیایی زیاد می تونین افزایش سطح انرژی، بهبود گوارش، بهبود کارکرد ذهنی، پوستی شفاف و احساس تندرستی رو تجربه کنین.

گرچه باید یادتون باشه با خوردن میوه تازه پوست، گوشت و شاید دانه های میوه رو هم بخورین. پس می تونین تموم فیبر موجود در میوه رو به دست بیارین و از مصرف قند اضافی جلوگیری کنین. پس حتما سعی کنین مصرف میوه رو هم در رژیم غذایی خود بذارین.

امتیازات استفاده از آبمیوه گیری پرس سرد

۱. مواد مغذی بیشتر

کیت دی پریما متخصص تغذیه و سخنگوی انجمن متخصصین تغذیه ی استرالیا به روزنامه هافینگتون پست استرالیا می گه: «با اینکه میشه با وارد کردن فشار بر میوه ها و سبزیجات، آب و عصاره اونا رو درآورده کرد، ولی در آبمیوه گیریای معمولی از تیغها واسه تهیه ی آبمیوه استفاده می شه. فرایند استفاده از تیغهای برنده و چرخان موجب ایجاد گرما می شه و مواد مغذی موجود در غذاها رو کم می کنه.

عوضش آب میوه گیریای پرس سرد با سرعت کمتری عمل میکنن (معمولا بین ۷۰ تا ۸۰ دور در دقیقه). این گرما حاصل رو به کمه کم میرسونه. این جور نه تنها آبمیوه طعم بهتری دارین، بلکه آنزیمای مفید و مواد مغذی هم بهتر حفظ می شن.

امتیازات آبمیوه گیری پرس سرد (عصاره گیر) و تفاوتش با آبمیوه گیری های عادی  آموزشی

یکی از اصلی ترین مواد مغذی موجود در آب میوه ها ویتامینCه. ویتامینC به گرما و نور حساسه. واسه همین بعضی مدعی ان آبمیوه گیری پرس سرد سالم تر از آبمیوه گیری سانتریفیوژیه. چون آب میوه گیری سانتریفیوژی گرما بیشتری تولید می کنه و درنتیجه مقدار ویتامینC در آب میوه رو کمی کم می کنه.

آزمایشا نشون می ده آبمیوه گیری پرس سرد ۴۲٪ بیشتر ویتامین C، بیشتر از ۶۰٪ بیشتر ویتامین A و بین ۳۵ تا ۵۰ درصد بیشتر آبمیوه تولید می کنن.

۲. غلظت و کیفیت بالاتر آبمیوه

دی پریما به روزنامه هافینگتون پست استرالیا می گه: یک امتیاز روشن آبمیوهای تهیه شده به روش پرس سرد اینه که معمولا کل آب میوه از میوه یا سبزیجات تهیه شده و شامل شکر یا نگهدارندها نیس.

از دید محتوای افزودنی و غلظت شکلای مختلف مختلفی از آب میوه ها وجود دارن. بعضی از اونا شامل شکر اضافه شدن و یه سریای دیگه با آب رقیق شدن. ولی آب میوه تهیه شده به روش پرس سرد غلیظ تره.

امتیازات آبمیوه گیری پرس سرد (عصاره گیر) و تفاوتش با آبمیوه گیری های عادی  آموزشی

از طرفی این دستگاه ها با ریزکردن میوه ها یا روش پرس سرد می تونن نسبت به آب میوه گیریای سانتریفیوژی، آب میوه باکیفیت تری تولید کنن. در قیاس با آب میوه گیریای سانتریفیوژی که با سرعت و شدت زیادی آبمیوه تولید می کنن، این دستگاه ها با سرعت کمتری این کار رو انجام میدن و کیفیت و حجم بیشتری از آب میوه تولید می کنن.

۳. تهیه آب سبزیجات و مرکبات و شیرمغزهای مختلف بدون استفاده از غذاساز

این مطلب رو هم توصیه می کنم بخونین:   معرفی بهترین راه حل ها در طراحی کمپین تبلیغاتی "

دی پریما به روزنامه هافینگتون پست می گه: با استفاده از آبمیوه گیری پرس سرد میشه شکلای مختلف آب سبزیجات هم گرفت، درحالی که در بین آبمیوهای صنعتی آب سبزیجات وجود نداره و با استفاده از آبمیوه گیریای طبیعی هم امکان تهیه ی اونا وجود نداره. بخاطر این طرفداران استفاده از آبمیوه مقدار خیلی از ویتامینا، موادمعدنی و آنتی اکسیدانای موجود در سبزیجات رو از دست میدن.

بیشتر مدلای جدید آب میوه گیریای پرس سرد عمودی واسه آب گیری سبزیجات سبز، گیاهان، جوونها و میوه های نرم مناسب ان. به کمک این آبمیوه گیری بدون نیاز به خرید آب میوه گیریای دیگر یا غذاسازها می تونین شیرمغزهای مختلف تهیه کنین.

معمولا شیرمغزهایی که با این آب میوه گیریا درست می شن، نسبت به شیرمغزهایی که با روشای دیگر مثل غذاساز درست می شن، موندگاری بیشتری دارن.

۴. نظافت آسون آبمیوه گیری

امتیازات آبمیوه گیری پرس سرد (عصاره گیر) و تفاوتش با آبمیوه گیری های عادی  آموزشی

بیشتر مدلای جدید آبمیوه گیری پرس سرد عمودی سیستمایی دارن که خودشون رو تمیز و از تجمع پالپ میوه ها جلوگیری می کنن. بعضی از مدلا برسایی دارن که فیلتر آبمیوه گیری رو تمیز می کنن. پس بخش سخت کار انجام می شه.

در بین فرایند آبمیوه گیری می تونین کمی آب بریزین تا آب میوه گیری تون تمیز شه. پیشنهاد ی ما اینه که همیشه به محض اتمام کارتون با آب میوه گیری، اونو تمیز کنین. وقتی نظافت آبمیوه گیری رو به عادت تون تبدیل کنین، تمیز نگه داشتن اون کار آسونی میشه.

مقایسه آبمیوه گیری پرس سرد با آبمیوه گیریای معمولی

آبمیوه گیریای مختلف از دید کیفیت و قیمت فرقایی دارن. زمانی که توان مالی واسه خرید مدلای گرون آبمیوه گیری رو ندارین، خرید یک آبمیوه گیری به روش پرس سرد با قیمت متوسط می تونه واسه شروع انتخاب مناسبی باشه.

چون آبمیوه گیری پرس سرد یا عصاره گیر آب میوه باکیفیت تری تولید می کنه و به شما اجازه می ده عصاره بیشتری از میوه ها و سبزیجات بگیرین. اینجوری در بلندمدت با صرفه جویی در هزینه ها، می تونین مبلغ بیشتر پرداختی رو جبران کنین.

اما آبمیوه گیریای سانتریفیوژی اول با چرخش بسیار سریع تیغهای بُرنده در خلاف جهت صافیای فلزی، آب میوه ها رو می گیرن. بعد نیروی فرار از مرکز به دلیل حرکت چرخشی سطح برنده آب ِ میوه رو از پالپ اون جدا می کنه.

آبمیوه گیری پرس سرد آب میوه گیری سانتریفیوژی
امتیازات

  • این دستگاه ها واسه آب گرفتن سبزیجات برگ سبز، جوونها و گیاهان مناسب ان؛
  • بازده بیشتری در تولید آبمیوه دارن؛
  • آنزیمای موجود در آبمیوه می تونن تا ۷۲ ساعت خوب در اون باقی بمونن؛
  • سرعت کمتر در آب گیری به معنای تولید گرما کمتره. نتیجه این حفظ بهتر مواد مغذی و آنزیمای موجود در میوه هاست؛
  • کمه کم جدا آب میوه، کف اون و حفظ بهتر کیفیت آبمیوه رو داره؛
  • یه سریای دیگه از مدلای آبمیوه گیری پرس سرد می تونن لیاقتای دیگری هم داشته باشن؛ تولید شیرمغزها مثل شیربادام، کره ی بادام، سُربی، پاستا و بستنی از این ویژگی هاست.
  • فرایند تولید آبمیوه تقریبا آروم و بی صداست.

  • افزایش سرعت در آب میوه گیری؛
  • استفاده ی آسون؛
  • با توجه به اینکه میشه با این دستگاه ها میوه ها و سبزیجات بزرگ تر رو آب گرفت، زمان آماده سازی میوه ها و سبزیجات با این روش کاهش پیدا میکنه.
مشکلات

  • این دستگاه ها مجراهای باریک تری دارن و میوه های مورد استفاده باید ریزتر باشن. پس آماده سازی میوه ها زمان بیشتری می بره؛
  • وجود مقدار بیشتری پالپ در آبمیوه.

  • این دستگاه ها واسه آب گیری سبزیجات برگ سبز، گیاهان و جوونها مناسب نیستن؛
  • تولید آب میوه کمتر (پالپ باقی مونده در این دستگاه ها مرطوب ان و هنوز مقداری آبمیوه دارن)؛
  • در این روش، حرکت سریع تیغها با تولید گرما و از بین بردن آنزیمای مفید، کیفیت آبمیوه رو کم می کنه؛
  • جدا بیشتر آب میوه، کف اون و دو فازشدن اونا ویژگی مطلوبی نیس؛
  • سروصدای این دستگاه ها به دلیل آب گیری، بسیار زیاده.

ویژگیای یک آبمیوه گیری خوب

آب میوه گیری خوب باید ویژگیای زیر رو داشته باشه:

  • توانایی آب گیری سبزیجات برگ سبز و گیاهان با بازده بالا؛
  • مناسب واسه آب گیری شکلای مختلف میوه ها مثل میوه های نرم؛
  • تولید آب میوه ای باکیفیت ؛
  • سرعت چرخش کمتر به خاطر کاهش اکسیداسیون و افزایش مدت نگهداری؛
  • توانایی تولید شیرمغزها؛
  • نظافت و شست وشوی آسون؛
  • سروصدای کم.

این ویژگیا باعث می شه تا آبمیوه گیری به روش پرس سرد عمودی با سرعت پایین بهترین انتخاب واسه گرفتن آبِ میوه ها باشن.

خرید چه آب میوه گیری ای باصرفه تره؟

بیایید یک مثال بزنیم. اگه شما ماهی ۱۰۰ هزار تومن پول میوه و سبزیجات بدین، می تونین با آ ب میوه گیری پرس سرد ۳۵٪ بیشتر آبمیوه تهیه کنین و ۳۵ هزار تومن در هزینه های خود صرفه جویی کنین. پس به هر حال در یک سال با آبمیوه گیری پرس سرد می تونین ۴۲۰ هزار تومن صرفه جویی کنین.

امتیازات آبمیوه گیری پرس سرد (عصاره گیر) و تفاوتش با آبمیوه گیری های عادی  آموزشی

دلیلش اینه که آبمیوه گیری پرس سرد نسبت به آبمیوه گیری سانتریفیوژی، بهتر آبِ میوه رو درآورده می کنه و پالپ حاصل از اون خشک تره.

موندگاری آب میوه حاصل از عصاره گیر

جواب این سؤال به عوامل مختلفی بستگی داره؛ از نوع میوه گرفته تا روش نگهداری آبمیوه بر مدت زمان موندگاری اون اثر می ذاره. پس نمیشه به این سؤال جواب قطعی داد.

پیشنهاد می شه واسه بهره مندی حداکثری از فواید آبمیوه اونو بی معطلی پس از تهیه، استفاده کنین، اما نگران نباشید. آب میوه پرس سرد تهیه شده از میوه های تازه، در یخچال نگهداری می شن. شما می تونین آبِ میوه ها رو ۲۴ تا ۴۸ ساعت و آب سبزیجات رو به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنین.

دسته‌ها: آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید